Citizenshipdag 2017

Mandag den 13.11 holdt Rysensteen Gymnasium sin 7. Global Citizenship Programme-Day - i folkemunde GCP-dag - i samarbejde med magasinet Ræson. Vanen tro stillede et imponerende antal politikere og eksperter op for at debattere en lang række emner under det overordnede tema 'Bæredygtigt demokrati.' 

Under Clement Kjærsgaards kyndige ledelse åbnede Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og mf Martin Lidegaard ballet til en spændende snak om demokratiets udfordringer i Rusland og Tyrkiet. 

Hen over dagen hørte 1g'erne siden foredrag om demokratiets fjender med Clement, mens 2 og 3g'erne så de sidste af de i alt 13 udvalgte film, som 3g'erne har lavet under deres GCP-rejse. Ind i mellem filmene var der masser af debat mellem de indbudte gæster og elever. 

Dagen sluttede med workshops på tværs af de tre årgange, hvor 3g'erne fik mulighed for at vise flere eksempler på film, mens 1 og 2g-eleverne kunne høre mere om kulturmøder og det land, de skal besøge om enten et eller to år.

Alt i alt en dag, der gjorde os alle klogere på så vidt forskellige emner som demokrati, menstruationskopper, Islands elforbrug og kunstens mulighed for at rykke ved politiske dagsordener, og som sluttede med Clements uforbeholdne ros til 3g-elevernes film.