Sciencedag om den yderste grænse

Hvad er der bag den yderste grænse? Det spørgsmål vil blive undersøgt, når Rysensteen Gymnasium for anden gang afholder science-paneldebat. I år foregår det den 31. oktober, og alle scienceklasser deltager. Dagen vil byde på foredrag af landets førende forskere inden for kvantefysik, astronomi og religionsforskere.

Søren Bertil F. Dorch vil stå for underholdningen i forkostpausen, når han deler ud af sin enorme viden om TV-serien Star Trek, og vil vise klip fra serien, men han fortæller også, hvordan dagens emne afspejles i serien. Søren Bertil F. Dorch er selv kvantefysikker, men vil på denne dag være vores Sci-fi ekspert.

Forskerne vil til sidst sætte sig sammen i en paneldebat om dagens emne. Her vil de diskuterer ligheder og forskelligheder mellem de to fakulteters forskningsreusltater og metoder. Måske vil de kunne komme til en enighed om, hvad der ligger uden for den ultimative grænse? Måske vil de være mere uenige, når de går end da de kom, men ét er sikkert, det bliver en rigtigt spændende debat.

De deltagende forskere er: 

  • Peter Laursen - Ph.D.-studerende fra Dark Cosmology Center på Niels Bohr instituttet
  • Troels Petersen - Professor på Niels Bohr instituttets ALICE afdeling (afdelingen for partikel fysik)
  • Michael Rothstein - Religionsforsker ved Københavns Unversitet